Gruijthuijsen Fysiotherapie

PRAKTIJK WEERT CENTRUM / KEENT

0495-536786

PRAKTIJK WEERT GROENEWOUD

0495-532014

PRAKTIJK STRAMPROY

0495-566233

Specialisaties

Samen werken aan herstel

De kracht van specialisatie

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie & FysioFitness Gruijthuijsen zijn specialisten op het gebied van bewegen. Wanneer u last heeft van acute, langdurige of terugkerende lichamelijke klachten, biedt fysiotherapie vaak uitkomst!
Onze fysiotherapeuten vinden samen met u altijd een passende behandeling. Fysiotherapie & FysioFitness Gruijthuijsen biedt naast individuele behandelingen ook groepstrainingen en revalidatie in groepsverband aan. Overleg samen met uw fysiotherapeut wat het beste binnen uw behandelplan past.

Tevens beschikken wij over de mogelijkheden om specifieke aanvullende behandelingen in te zetten zoals Shockwave therapie, EPTE, Echografie en zijn we een TENS Xpertclinic.
Mocht u informatie over bepaalde behandelmethoden missen, neem dan gerust contact op om hiernaar te informeren.

Kaak Fysiotherapie

Deze Fysiotherapie is gericht op problemen die veroorzaakt worden door het niet goed functioneren van het kauwstelsel en van spieren en gewrichten in het hoofd en het halsgebied.

Schouder Revalidatie

Heeft u schouderklachten? Schouderrevalidatie is bestemd voor patiënten met schouderklachten als gevolg van overbelasting, immobilisatie, trauma of na een operatie.

Long Fysiotherapie

Indien u als gevolg van een chronische longaandoening bij het dagelijks functioneren veel beperkingen ondervindt en u wilt hierin verandering aanbrengen, dan is dit programma iets voor u.

Hand Fysiotherapie

De behandeling is gericht op het opheffen of verminderen van pijn, zwelling, stijfheid, tintelingen of krachtverlies zodat u uw hand(en) zo optimaal mogelijk tijdens de verschillende activiteiten kunt gebruiken.

Voet Fysiotherapie

Bij de behandeling van je voetklachten, zorgen wij allereerst dat de gewrichten van je voet vrijuit kunnen bewegen en de belasting tijdens het lopen gelijkmatig verdelen. Daarna optimaliseren wij je voetenstand en looppatroon.

Kinder Fysiotherapie

Als kinderfysiotherapeut kijken wij naar het motorisch functioneren van kinderen van 0 tot 18 jaar.
Een kind is nog volop in ontwikkeling en dat maakt onze behandeling tot een serieus specialisme.

RSI Revalidatie

Binnen onze praktijk zijn er mogelijkheden om mensen met RSI-klachten effectief te behandelen door een gerichte screening en onderzoek vooraf.

Sport Fysiotherapie

Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst.

Bekkeninstabiliteit

Het is belangrijk een balans te vinden tussen rust en bewegen. Bij ons wordt u behandeld door een therapeut  die specifieke nascholing heeft gehad over bekkeninstabiliteit.
 

Oedeem Therapie

Oedeemtherapie is een massagevorm, die erop gericht is het lymfestelsel te stimuleren. Deze stimulatie is nodig om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) beter c.q. sneller via de lymfebanen af te voeren.

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

Manuele Therapie

De manueeltherapeut is een specialist op het gebied van het stellen van een diagnose betreft stoornissen van het bewegingsapparaat en beschikt over speciale technieken om deze stoornissen te behandelen.

McKenzie Therapie

De McKenzie therapie is geschikt voor iedereen met lage rug-, schouder- of nekklachten en mogelijke uitstralende pijn naar de armen of benen.

 

Medical Taping

Het Medical Taping Concept gebruikt elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

Mulligan Therapie

Door de positiefout in het gewricht in de juiste stand te plaatsen en vervolgens actief te bewegen in de problematische richting, kan er vaak meteen weer pijnvrij worden bewogen over het gehele bewegingstraject.

Medische Therapie

Deze therapievorm is zeer geschikt voor preventie, therapie en bij revalidatie training. De medische trainingstherapie is m.n. geschikt om een teveel aan beweging te stabiliseren.

Triggerpoint Therapie

Triggerpointtherapie is een vorm van behandelen van pijnen die hun oorzaak vinden in een verkeerd functioneren van spieren. In deze spieren ontwikkelen zich pijnpunten, triggerpoints. Vaak toegepast bij chronische pijnen.

Duizeligheid

De behandeling hangt af van de diagnose die gesteld wordt. Deze kan bestaan uit repositiemanoeuvres, oefentherapie of een algemene balanstraining.
 

Hyperventilatie

Naast voorlichting over hyperventilatie, richt de fysiotherapie zich op het opvangen van een hyperventilatie-aanval en het laten voelen hoe de ademhaling normaal verloopt.
 

Leefstijlcoach

Leefstijlcoaching zorgt voor veranderingen op het gebied van voeding, bewegen, slaap, stoppen met roken en ontspanning.  We gaan samen met u aan de slag om gezonder te gaan leven!

Geriatrische Fysio

We gaan samen met de patiënt aan de slag met oefentherapie. Deze therapie is gericht op het verminderen van klachten bij het bewegen en het voorkomen van achteruitgang.
 

Hydrotherapie

De hydrotherapie is bedoeld voor mensen met een chronische ziekte of aandoening die moeite hebben buiten het water te bewegen/trainen. De therapie wordt gegegeven in de Ijzeren man in Weert.

Etalagebenen

De eerste keus voor de behandeling bij patiënten met etalagebenen is looptherapie. Door middel van looptherapie kan de pijnvrije loopafstand vergroot worden.
 

Osteoporose

De beweegzorg en leefstijlbegeleiding richt zich o.a. op veilig bewegen na een fractuur, herstel van de fractuur, valpreventie en het optimaliseren van beweeggedrag bij alle dagelijkse activiteiten.

4xT methode

De 4xT methode (uitspraak: ‘vier maal T methode’) is een effectieve behandelmethode voor vrijwel alle orthopedische gewrichtsklachten aan de rug, nek, elleboog, schouder, knie en enkel. De methode is ontwikkelt door Fysio Physics.

Shockwave

Shockwave therapie is een techniek die gebruikmaakt van schokgolven om de pijn in je lichaam te verminderen.

EPTE

Percutane Electrolyse Therapie (EPTE ) is een behandelmethode voor pijnklachten aan pezen en spieren.

Echografie

Echografie als aanvullend onderzoek, als hulpmiddel voor gerichtere behandelingen en als evaluatiemiddel.

TENS Xpertclinic

Transcutane Electro Neuro Stimulatie (TENS) is een behandeling waarbij via de huid het pijnsignaal wordt beïnvloed.
Wilt u ook van uw chronische pijnklachten af?

0495-536786

Plan direct een intake gesprek.