Gruijthuijsen Fysiotherapie

PRAKTIJK WEERT CENTRUM / KEENT

0495-536786

PRAKTIJK WEERT GROENEWOUD

0495-532014

PRAKTIJK STRAMPROY

0495-566233

Arthrose

Experts in bewegen

Arthrose

Arthrose is een chronische gewrichtsbeschadigende aandoening. Het is een progressieve aandoening waarbij slijtage van het gewrichtskraakbeen optreedt.
Door middel van het uitvoeren van een beweegprogramma wordt het degeneratieve proces van het weefsel vertraagd. Daarnaast kan een beweegprogramma zorgen voor pijnvermindering en de uitvoering van activiteiten in het dagelijks leven verbeteren.
Uit onderzoek van Pisters et al. (2010) blijkt dat een beweegprogramma het aantal gewrichtsvervangende operaties in omvang doet afnemen.

Doel beweegprogramma

Het doel van het beweegprogramma is dat patiënten een actieve leefstijl ontwikkelen, welke voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen en dat zij deze leefstijl zelfstandig kunnen handhaven. Daarnaast is het beweegprogramma gericht op het verbeteren van uw uithoudingsvermogen, opbouw van spierkracht en vermindering van uw klachten.

Voor wie?

Het beweegprogramma is voor mensen met arthrose aan heup en/of knie, die gemotiveerd zijn om een actieve leefstijl te ontwikkelen.

Het beweegprogramma

Het beweegprogramma duurt in zijn totaliteit 6 maanden.
Gedurende deze periode traint u twee keer per week onder deskundige begeleiding in onze fitnessruimte. Tijdens verschillende fasen van het programma krijgt u ook oefeningen voor thuis mee naar huis.

Het beweegprogramma arthrose bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Intake
    Tijdens de intake zal een bewegingsonderzoek gedaan worden. Er wordt u gevraagd een aantal vragenlijsten in te vullen en worden er een testen afgenomen, dit om uw conditionele beginsituatie wat betreft uw conditie zo goed mogelijk te bepalen.
  • Beweegprogramma
    Onder deskundige begeleiding werkt u aan het verbeteren van uw uithoudingsvermogen (duurtraining) en spierkracht (krachttraining). U kunt hierbij gebruik maken van de moderne fitnessapparatuur. Het programma wordt voor u persoonlijk opgesteld en wordt gedurende het programma steeds aangepast worden.
  • Evaluatiemomenten
    Na 3 maanden vindt er een tussentijdse evaluatie plaats waarin de vragenlijsten en testen herhaald worden. Het effect van het beweegprogramma kan zo worden bepaald en indien nodig kan het oefenschema op individueel niveau aangepast worden. Na zes maanden vindt de eindevaluatie plaats. In de maanden hierna zijn er nog een tweetal evaluatiemomenten, na 9 en 12 maanden na uw start van het beweegprogramma. Uit onderzoek blijkt dat hierdoor de effecten van het beweegprogramma beter behouden wordt.

Wordt het Beweegprogramma Arthrose vergoed door uw zorgverzekering?

Onze praktijk heeft met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Indien u verzekerd bent voor fysiotherapie worden de behandelingen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar ingediend.
Alle zorgverzekeraars hebben diverse aanvullende pakketten voor fysiotherapie. Kijkt u goed naar de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Indien uw behandelingen niet voor vergoeding in aanmerking komen dient u de fysiotherapie zelf te betalen.
Sommige behandelingen fysiotherapie worden uit uw basisverzekering vergoedt, andere uit uw aanvullende verzekering.

Indien u vragen hierover heeft beantwoorden wij deze graag voor u.

Klachten? Vrijblijvend Fysio e-Consult

Fysiofitness

Wilt u uw lichamelijke conditie verbeteren onder begeleiding van een gespecialiseerd therapeut?