Gruijthuijsen Fysiotherapie

PRAKTIJK WEERT CENTRUM / KEENT

0495-536786

PRAKTIJK WEERT GROENEWOUD

0495-532014

PRAKTIJK STRAMPROY

0495-566233

Leefstijlcoach

Samen werken aan herstel

Leefstijlcoach

De leefstijlcoach is een nog vrij nieuw beroep. Eén van de kenmerken van de aanpak van een leefstijlcoach is dat hij coachen als grondslag heeft voor zijn aanpak. Dat betekent: hij gidst mensen bij het maken van hun eigen keuzes.
Leefstijlcoaches zijn geen zorgprofessionals; ze fungeren als gids voor iedereen die zijn dagelijkse gewoontes wil veranderen om zich goed te (blijven) voelen.

Compleet pakket

Leefstijlcoaching zorgt voor veranderingen op het gebied van voeding, bewegen, slaap, stoppen met roken en ontspanning. De naam ‘coaching’ is niet voor niets: je gaat zélf je leefstijl veranderen, en de coach helpt je om dat op een manier te doen die precies bij jou past.

Er moet niets. Het gaat erom dat je zelf de mogelijkheden en de motivatie vindt om een beter leven te gaan leiden. De leefstijlcoach focust op wat jij nodig hebt om gezonde keuzes te maken in het dagelijks leven; keuzes die bij jou passen en dus vol te houden zijn.

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

De GLI is een combinatie van behandelingen gericht op gezondere voeding en eetgewoonten, meer bewegen en eventueel individuele psychologische behandeling om verandering van gedrag te ondersteunen.

Doelgroep

Volwassenen met alleen overgewicht komen niet in aanmerking voor een GLI. Er moet minimaal sprake zijn van een matig verhoogd gewicht en gerelateerd gezondheidsrisico:

– Volwassenen met overgewicht met daarbij een verhoogd risico op diabetes mellitus type 2 (DM 2) of cardiovasculaire aandoeningen.
– Volwassenen met obesitas.

Deelnemers moeten goed gemotiveerd zijn om een leefstijlprogramma te doorlopen.

Wanneer je klachten hebt aan je lichaam en leefstijlcoaching wilt combineren met trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut, ben je bij Fysiotherapie en Fysiofitness Gruijthuijsen aan het juiste adres.

Wordt de begeleiding van een Leefstijlcoach vergoed door uw zorgverzekering?

De begeleiding door de Leefstijlcoach wordt door zorgverzekeraars vergoedt. Iedere zorgverzekeraar heeft hiervoor eigen regels opgesteld. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.

"Professionaliteit,
Deskundigheid, Service en
Laagdrempeligheid"