Diabetes Mellitus type II
Gewoon bewegen zonder hypo!
Mensen met diabetes schamen zich vaak om te bewegen, terwijl bewegen net als medicatie en voeding belangrijk is voor de gezondheid.
Bewegen heeft een positieve invloed op de vetstofwisseling, de bloeddruk en de cholesterolspiegel. Je kunt als diabeet gewoon aan sport doen met normale bloedglucosewaarde.
Met dit beweegprogramma hopen we veel mensen over de streep te trekken omdat je onder begeleiding van een fysiotherapeut aan de slag gaat. Zo leer je symptomen herkennen, ervaar je bijvoorbeeld dat transpireren gewoon bij bewegen hoort.
Bewegen is gezond en helpt klachten bij diabetes voorkomen. Bovendien vermindert het de kans op hart- en vaatziekten. Bewegen is belangrijk, houd uzelf gezond.
Doel beweegprogramma
- Het insuline gevoeliger maken van uw spieren.
Hierdoor heeft u op de langere termijn minder medicatie nodig om hetzelfde effect te bereiken, met als gevolg minder bijwerkingen - Controle over uw bloedglucosewaarde tijdens bewegen
- Verbeterde conditie en verantwoord bewegen
- Het leren bepalen waar uw grenzen liggen met betrekking tot training en hoe u deze training verantwoord kunt uitbouwen
- Het leren ervaren dat diabetes en sport goed samen kunnen en zelfs een gunstig effect heeft op uw algehele functioneren
- Het aanleren om regelmatig te sporten en dit vol te houden.
Voor wie?
Speciaal voor mensen met diabetes type 2 is het beweegprogramma voor mensen met diabetes ontwikkeld. U doorloopt het beweegprogramma samen met een kwaliteitsfysiotherapeut. Dit is een fysiotherapeut die voldoet aan de kwaliteitseisen van het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.
De fysiotherapeut is speciaal opgeleid voor het beweegprogramma diabetes type 2 en daarmee deskundig om u te begeleiden tijdens het programma. Uw begeleiding is in goede handen.
Het beweegprogramma
Dit beweegprogramma heeft een looptijd van 6 maanden.
De fysiotherapeut zal beginnen met een intakegesprek en het afnemen van een aantal testen. De testen laten zien wat uw huidige conditie en activiteitenniveau is. Hierdoor kan de fysiotherapeut voor u een persoonlijk beweegprogramma opstellen.
Tijdens het beweegprogramma wordt na 6 en 12 weken een tussentijdse evaluatie gepland, de testresultaten worden gebruikt om het beweegprogramma bij te stellen. Na afloop van het beweegprogramma zal er een eindtest worden afgenomen en de resultaten en de vooruitgang zullen worden besproken.
Tijdens het programma heeft u regelmatig individuele gesprekken met uw fysiotherapeut.
Wordt het Beweegprogramma Diabetes Mellitus type II vergoed door uw zorgverzekering?
Intake/outtake en tussentijdse evaluaties worden vergoedt door uw zorgverzekeraar.
Het beweegprogramma draagt de kosten van 365,- euro middels verwijzing van huisarts/specialist, de vergoeding hiervan kan per zorgverzekeraar verschillen.
Wij adviseren eerst uw polis door te nemen of u voor vergoeding in aanmerking komt.
Klachten? Vrijblijvend Fysio e-Consult
Fysiofitness
Wilt u uw lichamelijke conditie verbeteren onder begeleiding van een gespecialiseerd therapeut?