Sportfysiotherapie

U heeft een blessure of u raakt overtraind. Dan wilt u zo snel mogelijk weer op de been. Tegelijkertijd wilt u blijven sporten en uw conditie behouden, desnoods met een alternatief trainingsschema. Vraag dan uw huisarts of specialist om een verwijzing naar een sportfysiotherapeut.

Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt waarom u geblesseerd bent geraakt

Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en het revalidatieschema die hij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Hij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling opgenomen.

Uw sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden

Behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma's (met of zonder trainingsapparatuur), braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur behoren tot de mogelijkheden.

Hij traint u sportspecifiek en functioneel zodat u kunt herstellen tot uw oorspronkelijke sportniveau. Hij overlegt zo nodig met uw trainer over een aangepast trainingsschema. U merkt dat u een stuk makkelijker praat met een specialist die u als sporter benadert.

Gespecialiseerde therapeuten binnen de praktijk zijn: